foto r&m spotlight

 

MIEKE VERBELEN

 

Theaterauteur - Scenariste - Creatieveling

 

Geboren op 4 juni 1957.

Dat ik schrijfster wou worden, wist ik van zodra ik het alfabet onder de knie had en mijn eerste verhaaltje schreef. En omdat ik graag tekende, zou ik zelf de illustraties verzorgen.

Zo! Dat was beslist!

 

Eerst een diploma halen.

Regentaat Plastische Kunsten. Met die illustraties komt het dus wel goed.

En dat schrijven? Blijven oefenen. Blijven doen.

Sprookjes, gedichten, jonge-meiden-boeken voor de klasgenoten.

 

Afgestudeerd en aan de slag.

Eerste jobs: Als grafische vormgeefster illustraties en cartoons verzorgen. Een cursiefje schrijven.

Een artikel schrijven. Contacten leggen.

 

En dan Ronny Waterschoot ontmoeten. Hij gaf mij een eerste opdracht voor theater. Een musical voor kinderen. De microbe beet. En ’t jeukt nog steeds.

Met Ronny ben ik getrouwd. Het stapeltje toneelstukken groeide. Drama’s, komedies, eenakters, monologen, jeugdtheater Ik blijf nieuwe manieren uitproberen om mijn verhaal te vertellen.

 

Mijn eerste theaterstukken waren de springplank om scenario’s voor “Familie” te schrijven. Dat heb ik 18 jaar met veel plezier gedaan. Van aflevering 413 tot 4986. Daarnaast ook geschreven voor “FC de Kampioenen”, telenovelle “Emma”, “Vennebos”, jeugdreeksen “Skilz” en “Arno’s dinoclub”, ontbijtprogramma’s, jeugdjournaals, scripted reality “De Kliniek” en “De Buurtpolitie”.

 

Ligt het tekenen dan stil? Nee hoor. Met veel goesting weer bezig met tekenen en schilderen en het maken van juweeltjes, mozaïeken, keramiek.

Het stopt niet. En zo is het goed.